Fiika Cafe & Interiör

Fyra passionerade företagare, ett lokalt delikatessbageri, lokalrostat kvalitetskaffe, en charmig inredningsbutik, toppen läge i stadens centrum….

Den unika kombinationen heter Fiika Café & Interiör – ett koncept man själva måste uppleva via ett besök!

Välkommen in!

Kaffet

Rogers Coffee är mikrorosteriet i Jakobstad som rostar och levererar premiumkaffet som serveras på Fiika. När du avnjuter kaffet kan du vara säker på att kaffet kommer från handplockade bönor av bästa kvalitet, lokalt färskrostade och nymalda.

Är du vän av kvalitetskaffe kan du även köpa med dig kaffe hem eller varför inte en ”french press coffee maker” eller andra intressanta kaffeartiklar som finns till försäljning i kaféet.

Roger är delägaren i Fiika med sin passion för kaffe driver ett eget mikrorosteri. Läs mera om Rogers Coffee här

Delikatessbageriet

Den imponerande disken är fylld av såväl söta som salta läckerheter, tillverkade med rena och äkta råvaror i det lokala delikatessbageriet Fredrika. De berömda smörgåstårtorna och bakverken som enbart fås från bageributiken kan nu även beställas direkt från oss.

Bakom bageri Fredrika står Pauliina och Heidi, delägare i Fiika Café & Interiör. För en närmare presentation av bageri Fredrika, se bageriets hemsida här.

Fiika Café & Interiör samarbetar även med det lokala bageriet ”Lilla bageriet”, där Inga Snellman är hantverkaren bakom de läckra biskvierna.

 

 

 

 

Inredningsbutiken

Praktiska och vackra produkter som förgyller vardagen. Det är vad inredningsbutiken i Fiika Café & Interiör står för.

Susan är den som tog med sig inredningsbutiken från Urban Life & Coffee. Nu har sortimentet uppdaterats och består av helt nya färggranna och praktiska artiklar från danska Rice, tillsammans med ett urval av det bästa av Nordals produkter. Susan, som fungerar som danska Nordals återförsäljare i Finland, fixar också fram vad man än vill ha ur Nordals breda sortiment.

Hela interiören i caféet är inrett med butikens egna produkter, så ifall man förälskar sig i stolen, bordet eller lampan är det bara att köpa hem den!

I butiken hittas även läckert gammaldags godis från Sverige och de utsökta danska Lakrids -produkterna.

Vare sig man vill piffa upp inredningen där hemma eller letar efter lämpliga gåvoartiklar så finns det att välja på!

Contact

Du hittar oss på kartan här

Fiika Café & Interiör

Storgatan 13

68600 Jakobstad

Tel: 044-998 8667

info@fiika.fi

Öppettider:

Må – Fre: 08:00 – 20:00

Lö:             09:00 – 17:00

Sö:            12:00 – 16:00